Ovven

Ovven är ett plagg som kan bäras till slasque och hemmafest såväl som andra fester av den kalibern. I både Karlskrona och Karlshamn bärs ovven nuförtiden nedcabbad. Det innebär att ovven endast  bärs upp till midjan, resten hänger ner och ärmarna används till fördel som fickor. 

I Karlskrona visar ovven vilken utbildningsförening som du tillhör genom att hela den är färgad i dess färger. De färger som vi har i Karlskrona är:

#ROOT – Militärgrön (samling för Datorsäkerhetsprogram)

BOSS – Orange (samling för Technical Artist i spel, Spelprogrammering samt Civilingenjör i Spel- och programvaruteknik)

BITS – Marinblå (samling för Telekom, Tele/datakom, Medicinsk teknik, Programvaruteknik; datateknik samt, var laserlila förr)

EKEN – Lila (samling för all form av ekonomi)

Mårfin(t) – Mörkgrön (Sjuksköterskor)

ROST – Röd (samling för Civilingenjör i maskinteknik, Civilingenjör i marinteknik, högskoleingenjör i maskinteknik, Masterprogram i maskinteknik, inr. strukturmekanik samt produktutveckling på distans)

I Karlshamn visar ovven vilken utbildning du går. De färger som vi använder här är:

Webbutveckling – Lila

Digitala spel – Brun

Digital ljudproduktion – Rosa/Fuchsia

Digital bildproduktion – Mörkgrå

Tanken med ovven är att den ska visa folk vad du gör. Man kan sy eller limma på märken för att visa sina intressen och prestationer.
Delar utav ovven kan bytas mellan individer för att signalera olika saker. Att exempelvis byta ett ovveben betyder inget i Blekinge men på ett annat lärosäte kan det signalera något speciellt. Det är sånt som gör livet spännande.

Välanvänd RISC ovve